Kesän tuloon on ollut monia merkkejä. Nyt tuli viimeinen, kevätmarkkinat. Pääskysiäkin on jo nähty. Yö pakkaset vielä haittaavat. Mikäli sääennusteet pitävät paikkansa ja ensi viikolla lämpenee huomattavasti, luonto ryöpsähtää kasvuun. 

 

Ukissa on viime vuosina onnistuttu vilkastuttamaan kesä elämää melkoisesti. Kevätmarkkinoista aloitetaan. Merefestit on seuraava isompi pysäkki. Viime kesänä aloitetut toritapahtumat ovat tehneet toristakin torin. Kovasti takavuosina vaadittiin tori muutettavaksi parkkipaikaksi. Onneksi vaatimukset eivät menneet läpi. Torista pitäisi tehdä entistäkin viihtyisämpi. Tasainen laatoitettu alue ei sitä ole.
 
Torit olivat entisaikoina kaupan keskus. Se asema niiltä on mennyt ajat sitten, mutta tuoretavaroiden myyntipaikkana ja ihmisten tapaamispaikkana asema on joten kuten säilynyt. Onhan se sentään viihtyisämpi paikka kuin markettien pysäköintipaikat.
 
Isommissa kaupungeissa toreja oli monia ja on edelleenkin. Olen käynyt vain yhdessä kaupungissa jossa varsinaista toria ei ole lainkaan, Hannover. En tiedä onko näin ollut aina vaan onko se 2. maailmansodan seuraus. Hannover pommitettiin niin ettei juuri jäänyt kiveä kiven päälle. Onko se sitten sen ajan kaupungin arkkitehdin syy tai virhe, että tori jäi pois. Oudolta torin puuttuminen tuntui.
 
Toivottavasti kesästä tulee kaunis ja kaupungin elämästä vilkasta. Kesällä kunnallispolitiikkakaan ei ole kiusana ja vähän me kunnallispolitiikotkaan. Harvoin aloitan keskustelussa politiikan puhumisen ja kesään se ei kuulu ollenkaan. Lomaa pitää pitää siitäkin asiasta. Suomenkielessä aina silloin tällöin tulee 2 samaa sanaa peräkkäin. Niin kuin äsken. Oliko kielellisesti oikein.
 
Vielä tuohon kauniiseen kesään, Islannissa nyt tulee valtavat määrät vesihöyryä ilmakehään. Joskus sen on tultava alas. Onko mahdollista, että tämä aiheuttaisi sateisen kesä?