Hallitus kokoontui viimeisen kerran ennen kesälomia. Kokous oli Kalannissa Anne ja Pentti Siivosen ihastuttavssa kotiseutumuseossa. Aluksi jaettii ympäristö- ja yrittäjäpalkintoja. Ovat Siivoset tehneet valtavan elämäntyön. Olen käynyt siellä useasti, joten enää kokemus ei ollut niin hengeäsalpaava kuin eka kerroilla.

Elokuussa jatketaan. Viikaistenkadun talojen purussa ja rakentamisessa tapahtui yllättävä muutos. Alue oli varattu Neapolle suunnittelua varten ja määräajan jälkeen yhtiö ilmoitti luopuvansa hankkeesta liian korkeiden kustannusten vuoksi. Valmiista asunnoista ei saisi riittävästi voittoa. Nyt tulee sitten kiire, rakennukset on purettava vuoden loppuun mennessä muuten ARA:n 50%:n purkuavustus menee sivu suun.

Nuorisotaloon on suunniteltu 7 asuntoa ja piharekennukseen 2. Nyt näillä eväillä yritetään rakennus myydä. Hiulta ostettiin pieni tontti. Merkittiin tiedoksi Vannaksen-säätiöltä tulleet avustukset. Kirjastoautovirkailijan toimi päätettiin täyttää, samoin soten toimia. Museoapulaisen viran täytöstä tuli Murphyn lain mukaan vilkas keskustelu. Mitä pienempi virka sitä enemmän keskustellaan. Esitin asian siirtoa  ja laskettavaksi todelliset kustannukset mitkä hommasta tulee. Aalttosen kannattamana asia siirtyi syksyy. Ei kai siirto aiheuta kohtuuttomia vaikeuksia. Työtä varten ovat rahat olemassa ja määrä-aikaisuutta voidaan jatkaa viranhaltija päätöksellä. Mielestäni näin oli parempi kuin ottaa riski mahdollisesta kielteisestä päätöksestä tietämättä tarkkaan mitä ollaan tekemässä.

Sitten pari läpihuuto juttua. Lääkäreiden TES-korotukset ja lausunto erääseen toimintasuunnitelmaan tärkeään tosin, mutta kyllä ne suunnitelmat yleensä on hyviä toteus sitten on jo toinen juttu. Samaan syssyyn sitten meni häirintä ja epäasiallinen käytös esityksen mukaisesti. Arkistotoimesta sitten keskusteltiin pitkään tosin ilman villoja. Talousarvion raamit sitten kirvoitti kielet vaikka kahvista oli mennyt jo pari tuntia. 57 puheenvuoroa kävi tiheällä kammalla tulevaisuutta läpi. Ainoa muutos oli kj:n lisäys päätösehdotukseen "Palvelukeskusten johtajat velvoitetaan tekemään luottamusmiestoimielimille enintään raamien mukainen ehdotus". Keskustelussa tuli monelta kantilta esiin lähivuosien taloudelliset paineet. Kuntien ja valtion on tehtävä kipeitä leikkauksia. Viestiä tuli mm. hallitusohjelman taloustyöryhmältä, ellemme pysty saattamaan talouttamme parissa vuodessa kuntoon joudumme hakemaan takauksia mm. Kreikalta ja Portugalilta. Täytyy taas kerran todeta Soini tehneen populistisen työn väistämällä hallituksen, mutta selkärankaa moisessa temppuilussa ei ole.

Sitten iloisempia asioita kj:n vuosiloma aikataulu ja hallitusten kesätapaaminen. Se on minulle niin lähellä, että voin sieltä tulla melkein vaikka kontaten kotiin. Aloitteeni viranhaltijoiden valinnasta tuotti tulosta ja rekrytointiohje laaditaan. Sitten oli vielä joitakin asioita joista ei ollut juuri keskustelun aihetta.