Kokous eteni yksimielisyyden vallassa kj:n palkankorotus asiaan asti. Ei edes Juhan aloite kj:n erottamisen vireillepanosta saanut esityksiä aikaan vaikka paikalla oli aloitteen allekirjoittakin. Kj.n palkka korotettiin, vastustava esitys tehtiin, mutta sitä ei kannatettu.

Kuultiin esityksen historia. En tehnyt siitä muistiinpanoja, joten en vastaa mikäli jotain on pikkasen väärin. 14.6. on hallituksen puheenjohtajisto käynyt kj:n kanssa johtajasopimuksen edellyttämän kehityskeskustelun. Siinä yhteydessä on annettu hallituksen pj:n tehtäväksi selvittää kj:n palkantaso.  Selvityksessä on selvinnyt kj:n palkan jälkeenjääneisyys. Tästä on myös tarkastus ltk:n pj huomauttanut. Keskusteltuaan asiasta eri tahojen kanssa ja kaikkien vilkuttaessa vihreää valoa pj. otti asian esille varsinaisen hallituksen kokouksen ulkopuolella. Kukaan ei vastustanut esitystä ja nyt sitten asia oli virallisesti esillä. Se siitä. Taitaa taas tulla älämälöö, mutta niin se vain on.

Seuraavaksi käsiteltiin tuloksellisuuserä. Kyseessä on tessissä sovittu 0,7%:n suuruinen palkankorotus. Liitot eivät ole sopineet miten se lisätään palkkoihin. U:kissa työntekijät esittivät sitä tehtäväkohtaisiin palkkoihin työnantaja henkilökohtaisiin palkkoihin. Keskustelun jälkeen äänestettiin ekaksi Eija Maikolan esteellisyydestä. Hänet todettiin esteelliseksi äänin 8-3. Sitten esitin, että korotus suoritetaan työntekijöisen esittämällä tavalla Varpe kannatti. Äänestyksessä emme emme saaneet ketään muuta taaksemme. 

Käytännössä käy nyt sitten niin, että ajan mukana korotus häviää ja kunnallinen ala on saanut muita pienemmän korotuksen.  Mielestäni törkeä temppu, mikäli Kemianliitto olisi aikanaan jättänyt työnantajalle portin auki niin olisi sinne tullut ainakin minulta kiivas viesti "Anti olla laitimmainen kerta".

Muut ns. suvu asiat menivätkin sitten suuren yksimielisyyden huokuessa ja päästiin asiaan. Ekaksi säästöohjelma. Asioista ei äänestetty. Toki pitkään keskusteltiin ja tehtiin täsmennyksiä. Ohjelma on luettavissa allaolevasta linkistä. Tässä on sitten se talouden tasapainottamisen mahdollisuus. Ei poistamalla hyvän isännän suorittamia omaisuutensa huoltoa ja korjausta.

http://uki.fi/ptk/dynastia/kokous/20101878-31-8449.PDF

Investoinneista tehtiin lukuisia muutosesityksiä ja monista myös äänestettiin. En lähde niitä tässä luettelemaan. Eivätköhän ne ole vielä tänään netissä klo 15.00 suoritettavan pöytäkirjantarkastuksen jälkeen. Minulle mieluisimmat muutokset olivat Janhuanniemen infraan vadatun rahan poisto äänin 6-5. Toinen oli Veneveistämönkadun rakentamisrahan poisto myös äänin 6-5. Tämä on kulkenut pitkän, tien rahaa, aikaa ja tupakkia on kulunut. Pikkuhiljaa vastustus on kasvanut ja nyt vastustus oli ekan kerran enemmistönä. Tällaista. Tässä minusta tärkeimmät.