Talousarvio jäi epämääräisesti roikkumaan ilmaan. Läpi käytiin, mutta seuraavaan kokoukseen työnnettiin toiveella josko siellä jo uskalletaan jotain päättää. Arvostelin jo kokouksessa moneen otteeseen kaiken vastuunkannon työntämisestä virkamiehille. Olen ollut kymmenissä talousarvio kokouksissa ja nyt sitten piti tämäkin kokea.

Kokous aloitettiin miesmäisessä päätöksellä, 324000€:n vaje säästetään nolla budjetiksi. Siivousalueelta sitten päätettiin 30 000€ maksanut vakanssi jättää täyttämättä. Vastaavan säästön hakevat virkamiehet tekniseltä tulosalueelta. Tästä tuli linjapäätös. Muutkin säästöt tehtiin samalla linjauksella, virkamiehet määräävät kohteet. Toisin sanoen meillä on nyt talousarvio esitys valtuustolle emmekä tiedä mitkä palvelut ensi vuonna lopetetaan. Virkamiehillä on vapaat kädet. 

Seuraavaksi oli sosiaali- ja terveyskeskus. Siellä jatkettiin tehtyä linjaa. 100 000€ säästetään ja virkamiehet päättävät kohteet. Tosi hienoa. Kalanninvanhainkodista päätettiin tehdä selvitys sen muuttamiseksi palveluasumistaloksi. Opetuspäällikön virkaa ei päätetty perustaa äänin 9-2. Laaksonen ja Wala kannattivat virkaa. Kokouksen loppupuolella tämäkin päätös mitätöitiin, ensi kerralla mietitään vielä.

Sitten siirryttiin helppoon osioon, investointeihin. Näitähän ei tarvitse rahoittaa rahoittaa tuloista.  Kirjasto päätettiin korjata äänin 8-2 1 tyhmä anteeksi tyhjä. Keskusta vastusti vaikka oli keskustan kirjastosta kysymys, Tekonurmikenttään varattu 600 000€ poistettiin. Sitten lopuksi kaiken kruunuksi esitettiin jopa juustohöylää. Sitä ei sentään päätetty. Sen pituinen se. Tämä ei ollut satu vaan karua todellisuutta.