Valtuuston kokouspapereista tuli n. 10 sentin pino. Ei taatusti monikaan ollut kaikkeen perehtynyt. Joidenkin mielestä pino on vielä liian matala. Talousarvion käsittelyssä numerot pitää esittää vielä yksityiskohtaisemmin. Millähän vehkeellä näitä papereita loppuvuodesta kuskataan ja mitä tulee maksamaan? Mielestäni pitäisi yksinkertaistaa eikä hukuttaa valtuutettuja papereihin.

Karilaisten, Käpylin ja Pähkinäisten tontit olivat jälleen myynnissä. Nyt saatiin päätös aika vähällä keskustelulla ja yhdellä äänestyksellä. Nevavuori esitti hintoja korotettavaksi 3 000€ per tontti. Esitys kaatui äänin 32-8. Valtuutettuja oli poissa harvinaisen paljon, 3. Persuja oli niin paljon myös varajäseniä poissa etteivät varavaltuutetutkaan riittäneet. Vähän niinkuin maanhallitusneuvotteluissa joista niistäkin persut ovat poissa.

Sitten edettiin koulutuspalvelujen strategiaan. Se oli edennyt yksimielisesti valtuustoon asti. Nyt jotkin olivat heränneet kepu etunenässä ja tekivät lisäyksen, että strategiaan pitäisi merkitä entisten kuntakeskusten peruskoulujen säilytys. Asia on jo monissa valtuuston kokouksissa päätetty ja päätökset voidaan aina muuttaa, joten ei esityksellä muuta tarkoitusta ollut kuin propagoida herkällä asialla. Päätökset voidaan aina muuttaa.

Sitten oli niitä paksujen nippujen asioita. Ryhmä puheenvuoroja käytettiin. Ei niitä miksikään enää voi muuttaa. Laskut on maksettu ja tilintarkastajat ne hyväksyneet. Asia mistä olisi ollut tarpeellista ideoida ja puhua, toimintojen ja menojen supistaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa, sivuutettin muutamilla kommentilla.Tämän vuoden ehdottomasti tärkeimpiin kuuluva asia sai Murphyn-lain mukaisen kohtelun. Pari aloitetta tehtiin. Hallinto- ja kehitysjohtajan palkkaamisesta ja kaupungin yhtiöiden tilinpäätösten ja tarkastuskertomusten toimittamisesta valtuutetilla. Esitettiin myös kysymys missä viipyy siirtyminen sähköisiin papereihin. Vastaus tuli heti; kaikki eivät halua systeemiin siirtyä ja seka systeemi ei kannata.