Kokouksen aluksi esiteltiin vertailu Loimaan kky:stä ja Winnovasta. Monet jutut vaativat jatkoselvittelyä. Minua ihmetytti vähäinen taloudellinen vertailu. Esim. muutoskustannukset olivat sivuutetut.

Varsinainen kokous olikin kuin esh:n hallituksen kokous jossa pöytäkirja allekirjoitetaan heti kokouksen jälkeen. Jokaisen asiakohdassa lukee "päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti". Samaan kokous käytäntöön siirtymistä täälläkin esitettiin. Päätteeksi keskusteltiin sotesta ja toivottiin lisää keskustelua. Miksi? Tarjolla olevakaan ei kiinnosta. Kh kävi viime viikolla Kuntamarkkinoilla missä eräs esitelmä käsitteli sote-uudistusta. Alustajana oli päävalmistelija hallitusneuvos Pekka Järvinen. Alustus oli selkeä ja tyhjentävä. Täydessä salissa lisäkseni ainoa ukilainen oli kj. Vainio. Pyysin alustajaltalta hänen esittämänsä slidet. Seuraavana aamuna tulivat e-mailiini.

Markkina käytävällä minut pysäytti mies, nähtyään rintalapusta minun olevan Ukista, ja kertoi tehneensä elämäntyönsä kuntien vaakunien parissa. Kuntalakiin vaakuna tuli vasta 1976. Lakkautettujen kuntien status on, kotiseutuvaakuna. Mies kertoi vaakunoita tehtyyn liitettyihinkin kuntiin niin, että sormin laskee ne kaikki entiset ja nykyiset kunnat joissa ei ole vaakunaa. Yksi tälläinen on Uki. Ukin mlk:lla ei ollut vaakunaa. Olenkin monta kertaa ihmetellyt miksi ei vaakunaa ole Ukin muiden vaakunoiden rinnalla Mörnessä. Esitin tutkimista vaakunan teosta. Annoin suunnittelijan yhteystiedot. Valmistus ei voi olla rahasta kiinni. Mies kertoi suunnittelijan ottavan n. 200-300€ ja vaakunan valmistuksen maksavan hieman enemmän. Montaa niitä ei tarvittaisi. Kunnioitammeko vainajaamme?