Tänään oli pitkä kokous. Asioista puhuttiin pitkään ja hartaasti. Itse olin aika hiljainen. En montaa puheenvuoroa käyttänyt. Ekana asiana käsiteltiin Linmarinelle myytävät 3 tonttia Suukarista. Timo Lindström oli esittelemässä alueen kehittämisaikeitaan. Nyt tontit päätettiin myydä yksimielisesti.Sitten siirryttiin takaisin listan alkuun. Sosiaali ltk:n päätös varhaiskasvatuksen hallinnon siirtäminen sivistyspalvelukeskukseen 1.8. alkaen otettiin hallituksen päätettäväksi ja muutettiin siirto 1.1. 2012 alkavaksi. Aikataulullisesti 1.8. ei ole mahdollista ja ja valtuusto on jo päättänyt siirron tapahtuvan vuodenvaihteessa. Myös koulutus ltk:n 2:sta päätöksestä keskusteltiin. Ei kylläkään otettu hallituksen päätettäväksi.

Tuulivoimalakaavaa päätettiin alkaa tekemään. Tuulivoima-alueiden vuokra Taaleritehtaalle palautettiin uudelleen valmisteluun. Nonparellin tilojen osto palautettiin. Samoin samojen tilojen korjausrakentaminen. Leijonapuiston laajentaminen senioripuistoksi herätti laajaa keskustelua. Ihmettelinkin miten kaupungille annettavat lahjoitukset ovat olleet viimeaikoina niin ongelmallisia. Päätösesityksen viimeinen lause muotoiltiin seuraavaksi: Lisäksi kaupunginhallitus tulee esittämään määrärahan puiston rakentamiseksi ja kunnossapitämiseksi.

Peltotukioikeuksia myytiin. Salmelta huonon tontin hintaa alennettiin. Alueen myyminen Vahteruksen paikoitusalueeksi palautettiin uudelleen valmisteluun äänin 6-5. Loput asiat menivätkin yksimielisesti.