Tuonne alemmas on yön aikana tullut kommentteja jotka vaativat vähän enemmän vastattavaa kuin pari lausetta. Opteam keskustelu alkoi asiallisesti kuten tärkeään asiaan pitää suhtautuakin. Yön aikana sinne on ilmestynyt perjantai illan huuman kommentteja. Ei niistä sen enempää, mutta työtunnin hinta vaatii hieman enemmän selvennystä.

 

Olen tästä laskemisesta kinastellut työnantajan kanssa lukemattomat kerrat. Oman työntekijän tuntihintaan lasketaan palkan ja sos. kulujen lisäksi seuraavia kuluja; työnjohto, suunnittelu, sos. tilat, työvaatteet, terveydenhoito, eläke menot jne. Komennusmiehen tuntihintaan vain vuokrafirman perimä tuntihinta. Kuitenkin komennusmiehet käyttävät samoja sos. tiloja, työnjohtojohtoa, suunnittelua jne. Emme päässet laskenta tavassa koskaan yksimielisyyteen. 
 
Toinen outo juttu yön aikana tulleissa oli Raken ja erään toisen kommentti. Pitäisin selvänä, että jokainen ltm tuntee kuntalakia sen verran, että tietää kaupungin toimielimistä vain valtuuston olevan julkisen. Koulasta nyt on julkistettu keskustelua. Se on oma lukunsa. Tällainen on hyvin ikävää niitten kannalta, jotka ovat sitä mieltä, että heidän puheitaan vääristellään. Ei ole puolustautumis mahdollisuutta, jos olet lainkuuliainen.
 
Rake heitti sellaisen kommentin, että nyt rikon lakia. Hallituksen kokouksessa Rake sanoi hallituksen jäsenten valehtelevan. Häntä pyydettiin yksilöimään näin törkeä väite. Kuka ja missä asiassa on valehdellut? Hän ei pystynyt esittämään kuin 1 nimen ja hänkään ei ole hallituksen jäsen. Se siitä. 
 
Viime hallituksen kokouksessa käytiin vakavaa keskustelua hallituksen toimintatavasta. Uskoisin kaikkien paikalla olleiden tulleen siihen tulokseen, että tavat muuttuvat ja voimme keskittyä varsinaiseen tehtävään. Usko kesti muutaman päivän. Tähän keskustelujen julkistamiseen on palattava. Ei voi olla niin, että jotkut julkistavat omia tulkintojaan keskusteluista ja toiset vaikenevat.