Ei tainnut Timo Kalli arvata mihin hänen ylimielinen lausuntonsa vaalirahoitus selvityksestä johtaa. Ja mihin tulee vielä johtamaankaan. Lait säätää ne henkilöt, jotka rahoitusta pitkälti tarvitsevatkin. Politiikassa ei paljoa jääviys kiusaa.

Mitään perustavaa uutta ei ole tullut ilmi. Jos joku ei ole arvannut, että yritykset tukevat oikeistoa ja jonkun verran sdp:tä ja ay-liike vasemmistoa niin eipä ole relistisesti ajatellut. Nyt vaan tulee ilmi yritysten nimet ja tuen määrä. Vanhaa tapaa on sekin, että kaikki kielletään kunnes on sellaiset paperit ettei muuta voi. Tosin Uki on tässäkin edelläkävijä. Täällä luvataan Nobelin-palkinto, jos todistaa tulipalon syttyneen  vaikka iso osa kaupungilaisista näki tulta ja savua. Radiosta tuli ulkonaliikkumiskielto. Palokuntia oli paikalla iso joukko ja vettä truutattiin. Siitä huolimatta mitään ei ole syttynyt. Se siitä.

Yksityiset yritykset voivat vaaleihin rahaa antaa niin paljon kuin haluavat kunhan ilmoitukset ja verot hoidetaan laillisesti. Valtion yhtiöiden rooli kummeksuttaa. Niiden pitäisi tasapuolisesti huomioida kaikki. Puheet valtionomistuksen rajan vetämisestä 50%:iin tarkoittaa puhujan haluavan kaiken jatkuvan ennallaan. Onhan valtionyhtiöiden omistusta supistettu niin rajusti viime vuosina, ettei niitä yhtiöitä joista valtio omistaa yli puolet juuri enää ole. Ketunhäntä kainalossa se on ollut jokaisella puhujalla. Esim. puheet siitä, että tuki pitäisi kieltää, mutta seminaarilippujen osto sallia tarkoittaa sitä, että kaikki jatkuu niinkuin ennenkin.

Toivotaan edes jonkun asteisia selventäviä sääntöjä saatavan aikaan.