Takavuosina rakentaminen oli talvisin pitkälti jumissa. Ainoastaan taajamissa isot työmaat oli käynnissä. Maaseudulla sikalat, kanalat, suulit ja kesämökit odottivat kevättä. Ukissa on nyt menossa monta juttua, jotka on blogeissa herättäneet kirjoittelua.

Lokalahdella Masku Kiinteistöt osti kaupungilta puolella miljoonalla 10 ha maata mihin kaavoitettiin 6 kesämökkiä. Nyt on ensimmäinen tontti myyty, hinta oli 30000€. Se 6 kertaa niin alueen arvoksi tulee 180000€. Vielä on Sukarilla erilaisia velvoitteita, kaavatiet jne. Voi, voi hullusti kävi Sukari paran ja tässä melkein jokainen ollaan oltu sitä mieltä, että halvalla meni. 

Tontonmäessä Pyhässämaassa ei tietääkseni ole vielä alkanut edes sokkelin teko. Janhualla Hartela rakentelee ja toisen korttelin asunnot ovat ennakkovarauksessa. Muuten on hiljaista. Veneveistämön tontin kaavoitus on menossa ja ilmeisesti valmistuu loppu vuodeksi.

Hiulle kaavoitetaan asuntoja tavallisille duunareille ja tontteja on vapaana eripuolilla kaupunkia, haja-asutusalueita myöten vain rakentajat puuttuvat.