Hallitus eteni reipasta vauhtia kohtaan 5 Osallistuminen Varsinais-Suomen kestävän kehityksen yhteistyöhön vuosina 2011-2014. Keskustelun jälkeen asia päätettiin siirtää. Sitten puollettiin maa-aineksen ottolupaa. Paikka on Taivassalon puolella lähellä U:kin rajaa. On siellä jo mahtavat montut ja vuoret. Lisää tulee melkoisesti. Nyt haettu lupa on 100 000m3 vuodessa. Tarkoittaa, mikäli otetaan metrin paksuinen siivu niin alue on kilometrin pitkä ja sata metriä leveä.

Sitten siirryttiin varsinaiseen asiaan. Harkinnanvaraisen valtion osuuden korotuksen hakeminen. Hakemus löytyy linkistä: http://uki.fi/ptk/dynastia/kokous/20101823-7-7903.PDF. Asiasta keskusteltiin pitkään. Erityisesti ensi vuodelle sisältyvästä vero%:in nostosta 1%:lla. Esitin ettei hakemukseen sisällytetä veronkorotusta. En saanut kannatusta, joten siellä se nyt on. Muita muutoksia ei esitetty.

Kokouksen lopuksi oli tavallaan kysely tunti. Keskusteltiin monista mielenkiintoisista asioista. Kyllä lama taitaa häipyä, U:kissakin on paljon vireyttä ilmassa. Soijatehdas edistyy hyvää vauhtia. Suunnitelmat täsmentyvät ja elävät. Kaupungillekin tulee lisäkulua. Betorantietä pitää jatkaa. Muistaakseni alkupätkä tehtiin ennakoitua halvemmalla ja rahaa jäi.

Tiedotusasioissa oli markkinaoikeuden päätös TeliaSoneran valitukseen. Näin siinä sitten kävi. Kyllä me jotka olimme päätöksen takana saimme päihimme. Uhattiin kovilla henkilökohtaisilla korvauksilla ja muilla kauheuksilla. Näin siinä vaan sitten kävi, että korvaaja onkin TeliaSonera.