Teollisuusliittojen yhdistyminen uuteen Team liittoon ilmeisesti kaatui. En ole koko aikana nähnyt uutta liittoa tarpeellisena ainakaan Kemianliiton näkökulmasta. Liitto on taloudellisesti erittäin vahva, organisaatio on sopivan ohut ja painoarvo riittävä, jokin aika sitten vielä jopa vahva. Liitolla ei ole aluetoimistoja, jotka ovat kalliita ylläpitää ja kuitenkin tehottomia. Kemianliitto tekee 13 TES-sopimusta. Aluetoimistoille on mahdoton saada sellaista tietämystä, että kaikkiin sopimus kysymyksiin osattaisiin edes auttavasti vastata. Näiden 13 sopimuksen lisäksi tulisivat Teamiin liittyvien liittojen sopimukset. Vastaamalla kyselyihin paperista vastaa väärin. Tulkinnat ovat harvoin sitä mitä maalaisjärjellä ajatellen ovat. Plm on taas niin vahva kuin hänen tietonsa ja kannatuksensa kentällä ovat. Liitolta pitää saada täsmälleen oikeata tietoa. 

Lisäksi on Ugin näkökulmasta saman tekevää soittaako Turkuun tai Helsingiin. Työttömyyskorvaus asiat hoidetaan myös puhelimella tai e-maililla. Keskustoimistossa on sopiva määrä toimitsijoita, joten aika pian oppii kenelle kannattaa soittaa ja ketkä puhuvat palturia.  

Team neuvotelisi varmaan ainakin 20-30 TES sopimusta. Näin laajoihin neuvotteluihin olisi vaikeata saada kaikkiin pätevää väkeä. TES neuvotteluihin pystyy nykyisin osallistumaan myös riittävän vahva porukka auktoriteetiltaan, tiedoiltaan ja taidoiltaan.

SAK on jo keksitty. Miksi pitäisi väliin tehdä vielä toinen keskusjärjestö?