Kokous oli taas lyhyt kuin lapsella paita. Saapuneissa lautakuntien pöytäkirjoissa oli pitkästä aikaa päätös, joka palautettiin lautakunnalle. Sosiaaliltk:n päätös 7§ Tukipalvelujen asiakasmaksut palautettiin kj:n esityksestä. Päätös ei ole talousarvion mukainen. Kaikki muut asiat päätettiin lähes keskustelutta esitysten mukaisesti. Johtavan ylilääkärin viran täytöstä ja nimikkeen muutoksesta keskusteltiin. Uudeksi nimikkeeksi päätettiin terveyspalvelujen johtaja ja valittavalta ei enää vaadita lääketieteellistä koulutusta. Raju muutos. Toivottavasti ei johda lisä menoihin tai muihin vaikeuksiin. Tosin virka voidaan edelleenkin täyttää lääkärillä.

Lisälistalla oli 3 asiaa. Kaikki toimien ja virkojen täyttölupia. Ensin hammashoitajan virka muutettiin suuhygienistin toimeksi ja sitten annettiin lupa toimen täyttämiseen. 1 hammashoitajan virka esitetään valtuustolle lakkautettavaksi. Terveyskeskuslääkäri Haapasalolle on myönnetty ero ja hänen viralleen annettiin täyttölupa. Puheterapeutin toimi on vuosien kuluessa ollut monesti auki, hakijoita ei ollut. Palvelut on hankittu ostopalvelusopimuksella, kalliisti. Nyt on ilmennyt mahdollisuus toimen täyttämiseen siihen annettiin lupa. Lisäksi annettiin luvat 3:n lähihoitajan ja 1:n sairaanhoitajan toimen täyttämiseen. Nämä menevät kaikki Vehmaan piikkiin.

Ennen hallitusta kokoontui toimenpideohjelman valmistelutyöryhmä. Asioita oli hyvin valmisteltu. Tosin aikataulu ongelmista johtuen esitys ei ollut vielä valmis. Ohjausryhmä kokoontuu huomenna ja sitten Heiniö valmistelee esittelyn valtuustolle ensi maanantaiksi.  Hyvänä uutisena voinee kertoa ESH:n ilmoittaneen , että mitään erikoisaloja ei lopeteta Aluesairaalasta. Tämä tarkoittaa mm.  täällä blogissakin keskustaluttaneen kipupoliklinikan säilymistä. Maanantaina sitten valtuustossa enemmän.