Hallituksen kokous oli poikkeuksellisesti tiistaina ja tiedossa oli, että päivän merkittävän päätöksen oli tehnyt ympla. Myös yllättävän. Ainakin minut yllätti yksimielinen päätös hylätä tuulimyllyt.

Hallituksessa keskustelutti pitkään lautakuntien ja viranhaltijoiden päätökset.Uudenkaupungin Veden päätökseen Makeanveden pinnan korkeudesta käytettiin otto-oikeutta ja homma palautettiin uuteen valmisteluun. Veden pinnan korkeus altaassa ei ole lupaehtojen mukainen.

Puhetta jatkui talousarvion raameista ja ohjeista.Lopuksi esitys hyväksyttiin sellaisenaan. Puhetasolla sovittiin jo elokuussa aloitettavan Ukin 400-vuotisjuhlien valmistelu. Koulukuraattorin tehtävään annettiin täyttölupa. Tekninen johtaja puhutti pitkään. Hakijoiden kunnallisen kokemuksen puute arvelutti. 4 valittiin haastatteluun ja haastattelijoiksi.

Sitten oli pöydille jaettuna 4:n aloitteen käsittely. Kerrankin oli Valkosen aloitteeseen pitkä vastaus. Ei siihen millään ehtinyt perehtyä, joten homma palautettiin. Aloite vuokra-asunnoista herätti pitkän ja kiivaan keskustelun. Pääasiassa siitä täyttääkö se aloitteen tunnusmerkit, asian on muutenkin valmistelussa ja siitä onko aloitteessa määräraha esitetty. No, valmisteluun meni kuten pari muutakin.

Perusterveyden sopimuksesta on neuvoteltu ja neuvottelu ohjeita täsmennettiin. Salaisella listalla oli pari asiaa. Toisesta ei tule koskaan julkista ja toinen päätettiin julkistaa. Jonkin aikaa on puhuttanut ammatillinen koulutus. Loimaan yhtymään ei olla oltu kaikilta osin tyytyväisiä ja on mietitty selvitysten tekoa muiden yhtymien kanssa. Osin näin on jo tehtykin. Nyt oli esityksenä selvitysten jatkaminen. Tämä hyväksyttiin äänin 6-5. Toisena osiona oli keiden kanssa aloitetaan selvitys. Keskustelun aikana tuli 2 esitystä. Toisessa selvitettäisiin nykyinen, raseko ja Winnova. Toisessa ainoastaan Winnova. Winnova voitti äänin 6-5. Enemmistön muodostivat vasemmisto+persu.