Päivä meni Crusellissa. Petri Virolainen oli ESH:sta kertomassa lähinnä esh:n ja tk:n vuodeosastojen yhdistämisestä. Pia Lahtinen kertoi tk:n näkökulman. Kaupungin eri hallinnonalojen edustajat kertoivat ensi vuoden talousarvioon tarvittavia näkymiä.

Illalla oli sitten valtuuston kokous. Puheenvuoroja ei juuri käytetty vaikka oli tärkeitä asioita. Kaupunginlahden reunan korjaus ja vuodeosastojen uudelleen järjestely hyväksyttiin yksimielisesti. Vuodeosastojen yhdistämisessä on paljon selvitettävää niin potilaiden kuin henkilöstön osalta. Niitä alkaa kh pohtia.

Sorvakon huoltorakennuksen rakentamisteen ei myönnetty 70 000€:n lisämäärärahaa äänin 24-18. Miten tämän hankkeen taas käy? Kh:ssa annetun selvityksen mukaan uuteen paikkaan suunnittelu ja uusi urakkatarjouskilpa johtavat siihen ettei ennen talven tuloa päästä rakentamaan. Eikä rakentamaan päästä lainkaan ellei uudella kierroksella tule 70 000€ halvempaa urakkatarjousta. En ole mikään intomielinen kummankaan rakennuspaikan suosija, olisin kyllä toivonut vihdoinkin päästävän rakentamaan. Asiaa on pyöritelty vuosia ja nyt kalkkiviivoilla hanke jälleen tyrmättiin. Kyllä kaupungin hankkeet ovat vaikeita.

Eilen tekemäni aloite

Uudenkaupungin asemakaava on vanhentunut ja vaikeuttaa rakentamista. Asemakaavan uudistus tulee aloittaa. Se on aikaa vievä toimenpide ja sinäkin aikana pitää rakentaa. Kerrostalo rakentaminen on eniten vaikeutunut. Lähes kaikki rakentaminen on vaatinut kaavamuutokset. Tosin kerrostalotonttejakin on, mutta rakennuttajat pyrkivät saamaan rakennusluvat puisto-, virkistys- ja urheilualueille ovathan nämä ympäristöltään väljiä paikkoja ja siten asuntojen myyminen tällaisilta alueilta on helpompaa. Kerrostaloalueiden puute on selvää, tätä pitäisi ennakoida miettimällä sopivat kerrostalotontit ja tekemällä niihin kaavamuutokset. Paikkoja löytyy, esimerkiksi Lakealle haettaessa sopivaa tonttia tuli esille kymmenkunta mahdollista tonttia. Näitä tulee lähteä miettimään sekä mahdollisia muitakin kohteita, esim. Sorvakkokodin molemminpuolisia alueita. Näiden selvitysten perusteella tehdään kaavamuutokset ja saadaan virkamiehille halukkaille rakennuttajille esitettäväksi tontteja, joiden kerrostalorakentamiseen on sitouduttu