Tiedoksiannettavissa asioissa on pari kannustuslisää maksettuna. Seuraavana virkanimikkeen muutos. Lapsiperheiden palveluun pyydetään 2:n viran ja 1:n toimen täyttölupaa. Ministeriö on päättänyt, että ELY-alueittain siirrytään 1:n TE-toimistoon. Tämä tarkoittaa Varsinais-Suomessa 9:n toimiston lakkauttamista, Joukossa U:ki, 1:n maakunnallisen perustamista. Tästä on Varsinais-Suomen ELY-keskus pyytänyt lausunnon.

Kovin lyhyen listan viimeisenä asiana on valtuuston työjärjestyksen muuttaminen. Muutamaa merkittävää muutosta vanhaan esitetään. Valtuustoryhmän nimen vastaisuudessa päättäisi valtuusto. Muutoksen syynä lienee se, että nyt valtuustossa on nyt 2 saman nimistä ryhmää. Joista toisen jäsenistä ainakin 2 vakuuttaa ettei heillä ole mitään tekemistä puolueen kanssa. Outoa ottaa nimekseen Perussuomalaisten valtuustoryhmä ellei halua kuulua millään tavoin puolueeseen. Valtuuston alkamisen tämän tyyppisten skismojen erotuomariksi ei kyllä innosta.

Aloitteiden käsittelyyn on tulossa radikaalit muutokset. Vastaisuudessa aloite tulisi toimittaa aloitelomakkeella kirjaamoon edellisen perjantain klo 16.00 mennessä. Käsittelyssä aloitteet aiotaan karsinoida eriarvoisiksi. Ainoastaan valtuustoryhmien aloitteet aiotaan vastaisuudessa käsitellä kunnolla. Ne tuotaisiin edelleen valtuuston käsiteltäväksi. Yksittäisen valtuutetun aloite ei tulisi enää valtuustoon vaan sen käsittelystä hallituksessa ilmoitettaisiin suoraan valtuutetulle. Aiemmin käsittelylle ei ole ollut aikarajaa. Vastaisuudessa olisi aloite käsiteltävä puolen vuoden kuluessa. Puheenvuorot olisi pidettävä paikalta vain pj:n luvalla voi puhua pöntöstä. Ryhmä pj:t pidetään pöntöstä.