On tuossa eilisen illan aikana käyty osin yllättävääkin keskustelua blogissani. Tosin aiemminkin on uhottu selviteltävän nimimerkkien takaa kirjoittajat. Nyt homma repesi jo enemmän ihmisten yksityisyyteen.

Pubeissa levittävät Tosi-Hemmot juoruja ihmisten yksityiselämästä. Näytellään joissain tilaisuuksissa salaa otettuja kuvia. Aiemmin on vihjailtu kokouksista tehdyistä nauhoituksista. Valtuuston kokouksia lukuunottamatta luottamuselinten kokoukset eivät ole julkisia. Ainoastaan pöytäkirja on.

Hyvä näin. Hyvät keskustelut ovat nopea tempoisia ja monesti tulee sanottua sellaista, joka ympäristöstään irroitettuna ei ole edes järkevää. Eikä siinä keskustelun tuoksinassa ehdi miettiä onko se kaikista näkökulmista järkevää. Juuri nämä keskustelut ovat hedelmällisiä. Tulee paljon erilaisia katsantoja ja lopuksi niistä vedetään kokoon päätös. On kuin jalkapallo, sekin on niin laaja-alaista ettei siihen sovi videotarkistukset.

Blogeissa käytetään toisten nimiä ja nimimerkkejä. Arvaillaan ja osoitetaankin kuka kukin on. Siirrytään tällaisesta asiaan. Niitä meillä on riittävästi ja ellei ole niin ei kirjoiteta.