Eilinen päivä oli omistettu valtuustolle. Puolilta päivin aloitettiin talousarvio seminaarilla. Illalla jatkettiin kokouksella, Jo nimenhuuto oli poikkeuksellinen. Valtuutettuja oli poissa pilvin pimein ja 4 oli ilman varavaltuutettua. Onneksi ei ollut mitään äänestettävää. Kokous oli hiljainen. Suurimman osan ajasta vei Anne Takalan osavuotis katsaus.

Puheenvuoroja eivät tainneet käyttää kuin minä, Olli Laivo ja Mauri Kontu. Laivo olisi halunnut pöytäkirjoja säilyttää netissä kauemmin kuin nykyisin jossa ne ovat vuoden. Säännöt estävät. Kontu kertoili mielipidettään enemmänkin tulevasta budjetista. Oinassaaresta myytiin pieni pala maata jotta ostaja saisi muutettua kesämökkinsä vakinaiseksi asunnoksi. Muutoksen estää kh:n vuonna 2006 säätämät edellytykset muutokseen. Toivoin kj:n tuovan päivytyksen kh:lle. Ei ole mitään mieltä estää uusien veronmaksajien saamiseen Ukiin käytännössä merkityksettömistä syistä. Tämä Oinassaaren juttu oli onnellisessa asemassa sillä naapurissa oli kaupungin maata jota myytiin. Kaikilla ei ole naapureita joiden on mahdollista tai halukkuutta myydä. Näissä tapauksissa olisi syytä jousta.

Tein aloitteen Käätyjärven kunnostuksesta. Aikanaan järvelle ja sen ympäristölle tehtiin kunnostussuunnitelma. Sitä myös paljon toteutettiin, mutta on jäänyt kesken. Syksymmällä järvi on suorastaan ruma. Sisääntulo tien varrella sen olisi oltava kunnossa. Uki on Kaupunginlahden myötä tullut entistä kauniimmaksi ja siistimmäksi joten olisi kunnostettava paikka joka ekaksi kaupungiin tulijan silmissä.