Tuulimyllyt ovat viime kuukaudet puhuttaneet ukilaisia ja myös muuallakin Suomea. Nyt tämä homma on lähestymässä ratkaisuaan. Meillä ovat Ukin tuulimyllykaava tekeillä ja rakennusjärjestys uusitaan. Talven ja kevään aikana nämä ratkeavat ellei yllätyksiä tule. Tiistaina on rakennusjärjestyksen luonnos ymplan käsiteltävänä. Päätösesitys asettaa nähtäville ja pyytää eritahoilta lausunnot.

Rakennusjärjestyksessä tuulivoima mainitaan vain 2 kertaa. Nekin taulukossa. Toisessa kerrotaan ettei myllyä saa rakentaa ruutukaava-alueelle. Näin tori säästetään tuulimyllyltä. Rakennusjärjestys on kova lautakunnan jäsenille. Määräykset vaativat asiantuntemusta ja vaativat hyvää perehtymistä. Jotenkin tulee esityksestä mieleen ettei kaupunkilaisilla ole mitään sanomista kaavaan eikä rakennusjärjestykseen. Laki estää näkemyksen mukaan kaikki kuntalaisten oman tahdon. Ei se voi näin olla. Miksi näitä juttuja tehdään, jos laki jo määrää tekemiset?

Nyt on syytä kuunnella muitakin asiantuntijoita. Puolueellisia tai puolueettomia ja kysymys ei ole puoluepolitiikasta vaan suhtautumisesta energiantuotantoon. Tietoa kyllä saa. Internet on käytettävissä ja asiaan perehtyneet jakavat auliisti tietoa. Kysymys on kunkin henkilön tiedonhalusta ja tiedon omaksumiskyvystä.

http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20152656-6-1.PDF